Goedkope energie

Goedkope energie, dat wilt iedereen natuurlijk. Via onze energievergelijker maken wij het voor jou mogelijk om de goedkoopste energieleverancier te vinden. Zo kan je overstappen naar goedkope energie. Je hoeft daarvoor enkel even je postcode, huisnummer en huidige energiegebruik in te vullen. Als je je energieverbruik niet weet, kan de vergelijker je daarbij helpen.

In de energievergelijker zal je een overzicht vinden van de verschillende energiecontracten. Goedkope energie staat bovenaan. Als je niet per se op prijs wilt sorteren, kan je bijvoorbeeld ook kijken naar hoe groen de stroom is.

Goedkope energie vinden

In een aantal stappen kunnen wij je helpen om goedkope energie te vinden. Lees onderstaande stappen even goed door, zo kom je niet voor onverwachtse verrassingen te staan.

1) Energie vergelijken: De eerste stap is natuurlijk best logisch; energie vergelijken. Op die manier kan je er achter komen of er een goedkopere optie is om energie af te nemen. Met onze energievergelijker zie je verder ook de welkomstacties en energie aanbiedingen van de energieleveranciers.

2) Opzegtermijn checken: Je energieleverancier kan in je energiecontract een opzegtermijn opgesteld hebben. Als je zomaar overstapt naar goedkope energie van een andere maatschappij, dan is dat contractbreuk en kan je oude energieleverancier je een boete opleggen. Hierdoor kom je wellicht duurder uit. Ook belangrijk om te checken is of je nog wel recht hebt op de (verkregen) korting van het huidige energiecontract, of dien je die ook terug te betalen. Deze puntjes kan je snel checken, en kan je dus een hoop gedoe besparen. Het kan natuurlijk ook zijn dat je alsnog goedkoper uit bent als je kiest voor de goedkope energie en je een boete moet betalen, zet dat daarom ook altijd even op een rijtje.

3) Check de verschillende contracten: Energiecontracten komen er in vele soorten en maten. Denk bijvoorbeeld aan een vast- of variabele prijs voor stroom. Bij een vast tarief is afgesproken wat voor een prijs per kWh je betaalt. De variabele prijs kan verschillen. Vaak vast een energieleverancier zijn prijzen twee keer per jaar aan. Mocht de prijs omhoog gaan, en je hebt een variabel contract, dan zal je meer gaan betalen. Dan kan het interessant zijn om energie te vergelijken voor goedkope energie.

Ook kan het contract in de duur verschillen. Als je kiest voor een contract van 1 jaar, dan kan je het jaar erop weer alle energieprijzen vergelijken, en misschien is er dan wel weer een goedkopere energieleverancier. Kies je voor 3 of 5 jaar, dan zal je misschien wel meer korting ontvangen aan het begin.

4) Bekijk de meterstanden: Als je voor nieuwe goedkope energie gekozen hebt, dan is het ook altijd goed om even je meterstanden na te kijken. Bekijk goed of deze standen kloppen met de laatste rekening van je oude energieleverancier en met de eerste rekening van je nieuwe leverancier.